100 dagar tillsammans

I januari 2023 offentliggjorde vi förvärvet av Social Media Lab, en konverteringsdriven digital specialistbyrå med människor som vi samarbetat med sedan många år tillbaka. Vi har alltid gillat varandra och respekterat varandra för våra respektive kompetenser.

Nu var tiden kommen till att vi också skulle slå våra påsar ihop på riktigt och bli ett gemensamt företag. De främsta anledningarna till samgåendet för SML´s del var främst möjligheten att ingå i ett större sammanhang och kunna erbjuda kunderna en bredare fullservice-tjänst inom media och för TBS del nyttan i att även kunna erbjuda en spetskompetens inom främst Social Media och Google.

Den 14 februari gick så flyttlasset för SML´s medarbetare till TBS lokaler på Sveavägen 61. Inte mer än ett par hundra meter fågelvägen, men såklart en längre flytt till en ny vardag för alla medarbetare.   

På pappret var samgåendet en ”perfect match”. Och det har det absolut också visat sig vara! Vi kompletterar varandra på ett perfekt sätt. Och det bästa av allt – vi har alla i bolaget liknande grundläggande värderingar och en nyfikenhet på varandra som jag är säker på kommer överbringa de flesta utmaningarna även i framtiden. För är man genuint intresserad av andra människor och deras tankar och kunskaper i relation till sina egna, ja då finns också förutsättningarna för ett gott liv tillsammans. Precis som vilken annan relation som helst.

Har allt gått helt friktionsfritt då? Nej, det är klart att det finns utmaningar i när två organisationer ska slås ihop till en. Vissa delar går snabbt och vissa pusselbitar behöver man jobba lite mer med för att de skall passa ihop. De administrativa rutinerna behöver samordnas, en ny organisation sättas och tidigare arbetsprocesser utmanas och justeras. Vi har lagt mycket energi på att utbilda varandra, ett ständigt pågående projekt i den här typen av verksamhet och att lära känna varandra som kollegor. Redan efter två månader hade vi vår första konferens. Under några intensiva dagar fokuserade vi på samverkande i olika gruppkonstellationer. Riktigt kul och en snabbfil till nya vänskapsband som blev väldigt lyckat!    

Och efter bara 100 dagar tillsammans har vi nu skapat ett erbjudande som både är effektivare och enklare för våra kunder, annonsörerna – en oberoende mediebyrå och en digital specialistbyrå i ett. En byrå för alla tjänster som erbjuder integrerad kommunikation på riktigt. Det borde borga för en mycket ljus framtid.

Kan vi då luta oss tillbaka nu? Nej, såklart inte. Vår ambition att vara bäst i branschen på det vi gör, måste vi jobba för varje dag. Och det är vad vi kommer fortsätta med även nästa 100 dagar, och nästa och nästa… Men det är också det som är charmen med företagande, och livet i stort – man blir aldrig fullärd, och det är resan tillsammans med kollegor, familj, kunder, samarbetspartners, leverantörer mfl som allt egentligen handlar om.  

Allt gott tills vi möts där ute!

Mvh
Olle Borgstav, VD

Föregående
Föregående

Att skriva en bra SEO-artikel

Nästa
Nästa

Revolution eller ej?